Hoe groot mag het zwembad zijn

Ben je er uit of je een PP of Polyester zwembad wilt? Of speelt de afmeting nog een rol? De PP zwembaden zijn namelijk al verkrijgbaar vanaf 3×2 meter. De kleinste polyester zwembaden zijn 4.5×2.2 meter.

De kleur van de PP baden hoef je bij ons niet te kiezen. Een lichtgrijze kleur geeft een chique uitstraling en een mooie Caribisch blauwe water kleur. Het zal groeniger zijn naar mate er minder chloor in zit en blauwer naar mater er meer chloor in zit.

Momenteel worden in Nederland ongeveer 80% van de zwembaden in het grijs geleverd.

De Polyester zwembaden zijn echter wel te bestellen in 4 kleuren. Je kunt kiezen uit wit, grijs, zand en blauw.

De PP baden zijn er in de maten van 300x200cm tot 580x240cm. Alle baden zijn maar liefst 150cm diep, zodat er goed in gesprongen kan worden. De Polyester baden zijn in vele vormen en maten te krijgen. Van 4.5 meter tot een lengte van ca. 11 meter. In de catalogus zie je alles op een rij. 

Omdat de PP baden bedoeld zijn voor de kleine tuin, hebben wij ervoor gekozen deze strak en zonder vaste trap uit te voeren. 
De compacte maat is volledig bruikbaar om te zwemmen.

Uiteraard is er naar wens wel een losse trap in te hangen. Kies je voor het muurfilter dan is de trap geïntegreerd. 

Liever toch een vaste bank met trap? Kijk dan naar onze polyester zwembaden.

Bij het kiezen van de afmeting hou je rekening met de ruimte. Het zwembad ligt er het hele jaar. Het is fijn als je er nog omheen kunt lopen of wellicht een fijn zonneterras ernaast. Wil je ons advies? Mail een foto of een plattegrond en wij kijken graag met je mee.

Kies nu het filter dat bij je past

We hebben verschillende opties voor de filters.
Daar onze specialiteit zit in het leveren van kant-en-klare producten en het optimaal benutten van ruimte, bieden wij ook filters aan waarvoor geen technische ruimte noodzakelijk is. Ideaal als er geen schuur beschikbaar is, of de ruimte die je hebt in de schuur graag wilt behouden.

1. Goedkoopste keuze: Zandfilter met circulatiepomp

De goedkoopste optie is het plaatsen van een zandfilter met pomp en voorfilter. Deze optie vraagt wel een kleine hoek binnen of in een apart hokje. Het filter zorgt voor het circuleren van het water en vuiligheden eruit te filteren. Hierbij is er dus nog niet van desinfectie voorzien. In deze opstelling wordt er uitgegaan van het handmatig toedienen van bijvoorbeeld chloortabletten, zoals je wellicht gewend bent bij een opzet Intex zwembad.

Desgewenst kan het filter worden uitgebreid met een chloordispenser, chloor of zout elektrolyse automaat en/of een UVC lamp.  Ook verwarming is er op deze manier makkelijk op aan te sluiten. 

2. Onze keuze voor PP zwembaden: ALL-IN muurfilter

Uniek in Nederland is dit muurfilter die je simpelweg over de rand hangt. 
Hiermee zijn alle basis wensen vervult. Dit apparaat hoeft alleen aangesloten te worden op het net en een afvoer voor de overloop. 
Het filter is compleet voorzien van:

  • Een skimmer en filterzak
  • Circulatiepomp
  • Een chloordispenser
  • Een control box met tijdschakelaar
  • Een led onderwaterlamp
  • Een aansluitingsmogelijkheid voor (solar)verwarming
  • En zelf een geïntegreerde trap.

Voor de polyester zwembaden hebben we het bad ‘Krono’ in ons assortiment. Deze is voorzien van een zelfde soort plug & swim systeem. 

3. Duurzaamste keuze: Natuurlijk filter

Deze keuze is niet alleen erg mooi, maar ook duurzaam. In het zelfde materiaal als het zwembad wordt er nog een bak geleverd. Deze bak komt compleet met buizensysteem, lava, en een fraaie mix van waterplanten. De bak is voorzien van een kleine pompput, waarbij een circulatiepomp zorgt voor doorstroming van het water. Het water wordt langs de plantwortels gezogen. De wortels nemen de bacteriën op uit het water. Daar groeien ze van en het water blijft helder. Ook dit systeem wordt plug and play geleverd. Alleen de twee bakken moeten nog met elkaar verbonden worden met de buizen. Doordat het twee losse bakken zijn, is de opstelling flexibel. Bijvoorbeeld een pad plaatsen tussen de twee bakken is een optie. Hierdoor is de look van het zwembad ook echt een zwembad en geen zwemvijver.   

Een bijkomend voordeel is dat het zwembad in de winter niet tot onder de skimmer afgepompt hoeft te worden en het hoeft zelfs niet te worden afgedekt. Het ligt er dus mooier bij, het hele jaar. 

Het systeem kan worden uitgebreid met een UVC lamp, eventueel een extra voorfilter en zelfs een bacteriën doseersysteem en fosfaatfilter. Uiteraard kun je er ook voor kiezen om deze extra middelen later toe te voegen, als blijkt dat je het niet helder genoeg vindt. Een verwarming aansluiten mag ook. Met de kanttekening dat het water verwarmd wordt tot maximaal 28 graden en niet voor 1 april.

4. Fraaie keuze: Filterput

Dan hebben we nog de filterput. Eigenlijk een traditioneel systeem, alleen dan in een ingegraven put. Dus bespaart ruimte, maar ook installatiewerk omdat de put op 3 meter afstand van het zwembad geplaatst mag worden. De put is voorzien van control box, pomp, zandfilter, chloorfeeder en eventueel een zout elektrolyse apparaat. Het voordeel van een filterput is dat deze uit het zicht geplaatst kan worden. Bijvoorbeeld achter een haagje.

NB. Als je kiest voor een andere filter dan het muurfilter wordt het zwembad automatisch voorzien van een bodemdrain, skimmer en twee inlets. 
Zo kan er elk ander filter op worden aangesloten. 
Licht en een trap is dan nog niet voorzien. 

5. Plug en Swim filter pallets
     Ideaal voor de Polyester zwembaden

Een complete automatische filter/desinfectie installatie met chloor kan natuurlijk ook. We bieden hiervoor geïnstalleerde pallets voor aan. En ja, als je de producten los gaat bestellen, ben je duurder uit. 
De pallets zijn verkrijgbaar met chloor en als Biopool installatie. 
Maar liever een systeem met zout elektrolyse? Dat is natuurlijk ook mogelijk. 

EZ clean 300 filter
zwemvijver
Plug & Swim filter pallet

Wij zijn ervan overtuigd dat sommige werkzaamheden niet goedkoper kunnen gebeuren dan door iemand in de eigen omgeving. 
We leveren landelijk en zelfs daarbuiten. Maar wij kennen niet altijd de juiste mensen bij jou in de omgeving en uiteraard ook niet de situatie thuis. 

Ons concept is dan ook een pug & play zwembad leveren met minimale installatie eisen voor de doe-het-zelver. Aan jou de keuze of je het zwembad (deels) wilt ingegraven en door wie je dat laat doen. 

Het is goed zelf te doen en we leggen duidelijk uit hoe het moet. 

 

Aanbieding!
Uitverkocht
Original price was: €245.00.Current price is: €189.00.

Latest blog posts