Plunge Pool vs. Small Pool

tropische tuin met zwembad

Plunge Pool vs. Small Pool

Een Plunge Pool wordt elk jaar populairder. Maar wat is een Plunge Pool eigenlijk en waarom is dit zwembad dan zo populair? We gaan hier even wat dieper op in, letterlijk en figuurlijk!

Een Plunge zwembad staat eigenlijk voor een dompelbad of plonsbad. Een normaal zwembad, alleen kleiner van formaat en een stuk ondieper. Tenminste zo kennen we een Plunge bad in het dagelijks leven.

Betekenis

Als we Wikipedia er namelijk bij halen dan lezen we dat de Plunge Pool ontstaat in het ‘gat’ onderaan een waterval.

Hoe ontstaan een Plunge Pool

Bij nummertje 3 van de schets ontstaat dus een Plunge Pool.
Maar we bedoelen natuurlijk geen gat in de grond, met een waterval erboven…

Een stadszwembad

Terug naar de Plunge Pool in de tuinen. Een kleiner zwembad dus…
Ideaal, wie wil dat nu niet?
De tuinen worden steeds kleiner, de zomers worden steeds warmer (al zou je dat op dit moment even niet zeggen…) en thuis willen we het fijn hebben (Niet alleen omdat we momenteel een soort van ‘ophokplicht’ hebben…).
Daarom is een Plunge Pool populair.

Maar er zijn meer voordelen:

De belangrijkste is natuurlijk het formaat, zoals al aangegeven. Ze zijn makkelijk te plaatsen en je houdt ook wat tuin over. Het is namelijk wel fijn om ook een terras te hebben en nog wat groen…

Verder is het natuurlijk voordeliger. Een klein zwembad is uiteraard goedkoper dan een groot zwembad. En dat geldt ook voor het onderhoud, de filterinstallatie en de energiekosten om het op te warmen.
En het schoonmaken? Daar ben je ook veel sneller mee klaar.

In een Plunge bad kun je relaxen en afkoelen. Maar hij is niet bedoeld om te zwemmen en te duiken.
Logisch. Maar wat als we nu de voordelen van een Plunge Pool en een normaal zwembad combineren?

Small Pools

Het formaat van een Plunge Pool, alleen dan wel lekker diep. Een zwembad die niet veel ruimte inneemt, maar waarin je wel lekker kunt springen en duiken. Het gat net wat dieper uitgraven is het enige meerwerk. En voor het filter heb je ook niet veel ruimte nodig. Dat is het idee van Small Pools. En als je deze dan voorziet van een jetstream, dan kun je er ook nog in zwemmen.

Dus het is maar net hoe een zwembad genoemd wordt. Maar duidelijk mag zijn dat een Plunge Pool, Citypool, stads zwembad, mini zwembad, dompel bad, Small Pool, allemaal een ding gemeen hebben. Het zijn zwembaden voor de kleine tuin. Of iets grotere tuin, waar je niet het hele jaar tegen een joekel van een zwembad aan wilt kijken.  

Maak je dromen waar. Ook voor de kleine tuin genieten van luxe. Helder blauw water. Afkoelen in de zomer en lekker spelen voor de kinderen.
Een zwembad voor iedereen…!

Plunge: Een waterpoel ontstaat onderaan de waterval

Geef een reactie